Elisabeth Musters

Elisabeth, Lieske, Musters werd geboren op 4 augustus 1912 In Haltern Westfalen, Duitsland. Ze overleed op 2 april 1994 op Nieuw Borgvliet, Bergen op Zoom. Het is een bijzonder verhaal hoe haar ouders Louis en Isabella in Duitsland terecht kwamen.
Lees meer

Over zorgzaamheid gesproken. Lieske was daar een waar voorbeeld van
Lees meer

Gezinsplanning en de pastoor. Het had haar dood kunnen zijn. Lees verder

Spaanse griep. Het was in de jaren ’90 dat Lieske bij ons logeerde. Als ze bij ons was dan begon… Lees meer

 

 

Ze was weliswaar geen Rembrandt, maar toch een leuke tekening uit haar tekenschrift. Die man met zijn beren kwam langs de deur, net als veel andere ‘leurders’. Op het fenomeen kom ik later terug.


Enkele foto’s van Lieske

 

 Als jonge vrouw        Lieske in 1957      in 1971  in 1990

 

Lieske moest werken voor het gezinsinkomen; het feit dat drie broers studeerden liet blijkbaar niet toe dat ook zij een opleiding ging volgen, hoe graag ze dat ook gewild had.
Een van haar werkplekken was bij de familie De Graauw, transportondernemer uit Bergen op Zoom, die woonde op nummer 10 aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom. Lieske werkte daar van 7 oktober 1931 tot 7 april 1933.
Ze noemde het een prettige werkplek. Ze heeft ons verteld dat ze heel graag bij De Graauw werkte maar bezweken is aan het gemopper van opoe. Opoe vond namelijk dat Lieske te weinig verlof kreeg om naar Ossendrecht te komen. Juist het meer moderne gezin en omgeving vond ze heel fijn.
Van hieruit ging ze werken bij Dora Mattheeuwsen op de Aanwas in Ossendrecht.


…………….
…………….

 

Lieske overleed op 2 april 1994