Ouders

Mijn vader en moeder
Alexander Raaijmakers en Elisabeth Musters. Wat een geweldige mensen.

Alexander Raaijmakers werd geboren op 10.08.1910 te Ossendrecht, zoon van Jacobus Raaijmakers en Jacoba van der Velden

Hij overleed op 23.03.1982 te Bergen op Zoom
Elisabeth Maria Musters werd geboren op 04.08.1912 te Haltern Westfalen, dochter van Aloysius Musters en Isabella Wierckx.
Ze overleed op 02.04.1994 te Bergen op Zoom
Ze trouwden op 23.11.1944 voor de wet te Bergen op Zoom

Sander en Lieske. Een koppeltje dat elkaar vond op latere leeftijd in het Brabantse dorp Ossendrecht of in Bergen op Zoom. Zorgzaam is wat mij betreft het meest treffende woord voor deze mensen. Zorgzaam voor hun kinderen, opofferend zelfs, en dat waren ze ook voor hun ouders. Opa Louis en opoe Isabella woonden lang bij ons in. Ze vonden bij ons een  warm thuis waar we leefden in goede harmonie; daar zorgden Lieske en Sander voor. Ik denk er met bewondering en trots aan terug.
Sander en Lieske trouwden op 23 november 1944. Zo zag het echtpaar er uit.

En zo hun trouwboekje

 

 

Op 12 december 1944 plaatsten ze een kleine annonce in de Avondster met dank voor de getoonde belangstelling. Helemaal linksonder.

 

Die trouwerij, of liever de broers van Lieske, Janus en Louis, hebben nog wel voor enig misverstand gezorgd. Op 29 juni 1945 stuurde Louis, die toen doceerde in Haastrecht,  een brief aan Anselmus over oorlogsomstandigheden maar ook over de trouwerij van Lieske en Sander:

Sander en Lieske zouden door Prosper zijn getrouwd. Een mooi romantisch idee maar het lijkt toch niet zo te zijn gebeurd getuige de brief die Prosper stuurde aan Lieske en Sander in september 1944.

Overigens:
Louis vergiste zich ook in de datum: hij schrijft dat Lieske en Sander op 23 oktober zijn getrouwd en dat is op 23 november.
Louis zat met smart te wachten op een bericht van zijn broer Anton. In het 4e blad geeft hij ook aan dat hij echt een brief van Anselmus verwacht.
Louis was inmiddels leraar in Haastrecht en dat leraarschap werd nogal ingekleurd door de oorlogsomstandigheden, ook daar.

—————————————————————

 Wonen in de Rembrandtstraat op Nieuw Borgvliet. Lees verder

—————————————————————

De kerk, de pastoor en de gezinsplanning.  Lees verder

—————————————————————