OME TOON EN TANTE ROOS

 

Antonius Raaijmakers werd geboren op 30.08.1904 te Ossendrecht en overleed op 17.09.1986 te Bergen op Zoom.
Anna Rosalia Matthessen werd geboren op 26.09.1911 te Putte (NB) en overleed op 12.03.1988 te Bergen op Zoom.
Ome Toon en tante Roos trouwden voor de wet op 5 juli 1934 te Bergen op Zoom, aktenummer 88. Kijk maar:

Altijd welkom. Dat was mijn gevoel daar. Vriendelijke en zorgzame mensen. Zij hadden een dochter, Annie, die een aantal jaren ouder is dan ik. Op een aantal momenten in mijn leven heb ik Annie weer ontmoet en dat voelt steeds als ‘vanouds’. Ik heb dat met sommige mensen; net alsof ik ze vorige week nog heb gesproken.
Ome Toon en tante Roos hadden ook een zoon, Adrie. Hij had het syndroom van Down. Zij hebben samen altijd voor Adrie gezorgd; tot aan zijn dood heeft hij thuis gewoond. Wat een opgave, denk ik nu, want Adrie is – meen ik – 42 jaar oud geworden. En wat een fantastisch leven heeft Adrie gehad. Hij had altijd een streepje voor.
Zo kregen we met Sinterklaas allemaal een suikerbeest van Opoe Raaijmakers. Die stonden mooi op een rijtje op de kast. Alleen Adri kreeg er een van chocola omdat hij geen suikerbeest lustte.

Adrie speelde ook altijd een bijzondere rol bij de verjaardagen, want hij kwam altijd mee. Mijn vader Sander had een bijzondere band met hem. Altijd stoeien, altijd grappen, altijd dollen als ze elkaar ontmoetten. Zelfs zo dat Sander een keer een pijnlijke arm had overgehouden aan een verjaardagsfeest omdat het stoeien met Adri iets te intens was geweest. Sander kon er wel hartelijk om lachen. Ikzelf houd in mijn herinnering een heel warm gevoel over aan Adri en het gezin van ome Toon en tante Roos. Dierbaar. Hier een leuke foto van het gezin, uit de jaren vijftig. De foto is gemaakt door Louis, de zoon van tante Jaantje en ome Jac.


 

 

Adrie overleed op 27 mei 1977 in Bergen op Zoom. Hij werd 42 jaar oud.

 

 

Ome Toon overleed op 17 september 1986 in Bergen op Zoom. Hij werd 82 jaar oud.

 

 

 

Tante Roos overleed op 12 maart 1988 in Bergen op Zoom. Zij werd 76 jaar oud.