OME PIET EN TANTE LEEN ROMMERS

Ome Piet en tante Leen woonden vlakbij ons op Nieuw Borgvliet. Wij hadden veel contact met hun gezin. Toen ik in 2016 mijn neven en mijn nichten ontmoette bij de begrafenis van Tante Dien voelde dat gelijk heel vertrouwd; alsof er geen tijd was gepasseerd sinds al die jaren dat we elkaar niet meer hadden gezien. Volgens mij heet dat familieband.

Hun  eerste adres was  Oude Huijbergse baan 266a later werd het 254 daar er nieuwe  huizen tussen  kwamen. Ome Piet en tante Leen hebben vóór hun trouwen gebouwd. Ze zijn in 1934 getrouwd. Op 10 april voor de wet en op 11 april voor de kerk op de verjaardag van opoe Raaijmakers, ‘s morgens om 7 uur. Daarvoor werkte ome Piet aan de Zuiderzee waar hij goed verdiende en zo een huisje kon bouwen. Ome Piet en mijn vader Sander hebben waarschijnlijk samen aan de Zuiderzeewerken gewerkt. Dat zoeken we nog uit.

Toen mijn moeder Lieske grote fysieke problemen had na de geboorte van mijn zusje, was tante Leen zeer behulpzaam met zorg voor ons en met het doen van de was en andere zwaardere werkzaamheden in het huishouden. Lieske mocht niet meer tillen en dan heb je natuurlijk hulp nodig. Die diensten is tante Leen langere tijd blijven leveren.
Ome Piet was lang onze kapper. Hij had een tondeuze en kwam regelmatig ons allemaal onderhanden nemen, de jongens dan. Die tondeuze is nog steeds in familiebezit:

Toen wij wat meer modebewust werden, wilden we natuurlijk naar de ‘echte’ kapper.
Sander en ome Piet zagen elkaar wekelijks. Ze hadden een gezamenlijke hobby: volièrevogels. Na de mis op zondag kwam ome Piet altijd koffie drinken en ik zie ze nog met z’n tweeën voor de vogelkooi staan. Beiden met een ‘klak’ op. Hun zondagse, wel te verstaan.

Bonanza. Een western-serie met o.a Lorne Greene en Michael Landon (hoofdrolspeler in Tom Dooley). Wat een geweldige TV. De familie Cartwright loste alle problemen op een heldhaftige wijze op. Rechtvaardigheid, moed, kracht, saamhorigheid, de serie had het allemaal. En ome Piet en tante Leen hadden TV. Regelmatig gingen we (Sander, mijn broer en ik) naar Bonanza kijken. Altijd van harte welkom, een warme herinnering.

Ome Piet overleed op 10 september 1983.

 

Zijn bidprentje:

 

Sinds 24 maart 2017 was tante Leen de oudste inwoner van Brabant.
Ze was toen 107. Lees meer:  http://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/leentje-raaijmakers-rommers-is-met-haar-107-jaar-de-oudste-van-brabant~a67c12ce/

Op 3 augustus 2017 werd tante Leen 108. Dus op de foto.

 

Op 27 december 2017 overleed ze op 108-jarige leeftijd. De foto stond op haar kist.

Nu hangt er een portret van Tante Leen in het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom, getekend door een van haar kleinkinderen.