OME KEES EN TANTE LEEN WITHAGEN

Ome Kees en tante Leen Withagen

Ik herinner me ome Kees als een rustige grote man, groter dan zijn broers. Zij woonden in een heel leuk straatje in Bergen op Zoom. Dat straatje liep dood en aan de ene kant woonde ome Kees met zijn gezin en aan de andere kant, op het einde tegen de muur, woonden de ouders van tante Leen. Altijd gezellig als we daar even naar toe gingen.

In dat straatje ben ik door een hondje gebeten. Bij de regenpijp van het huis van ome Kees en tante Leen zat een poes en ik wilde dat hondje optillen want dat stond naar die poes te blaffen. Dat hondje vond dat niet leuk en beet me. Daar zat ik met een bloedende wenkbrauw.

Een blijvende herinnering: toen ik rookte maar dat nog niet mocht van mijn ouders, waren ome Kees en zijn zoon Jac bij ons op bezoek en zij staken een sigaret op. Ome Kees zei tegen Jac dat hij er mij ook een moest geven maar mijn vader wilde dat niet. Jac koos uiteindelijk voor mijn vader en de sigaret ging aan mijn neus voorbij.

Ome Kees overleed op 1 april 1989 te Bergen op Zoom. Tante Leen was al eerder overleden: op 25 januari 1984, ook in Bergen op Zoom

 

                             

 

Sjaak Raaijmakers overleden

Op 5 mei 2019 overleed mijn neef Sjaak Raaijmakers, zoon van Ome Kees en tante Leen Withagen; de neef die ik hierboven noemde. Hij is 77 geworden.